2009. november 22., vasárnap

Kinder Bueno


Amikor kitaláltam, hogy elkészítem ezt a sütit, nem gondoltam, hogy ez nem is annyira egyszerű feladat. Legalábbis annak, akinek nincs minimum 4 edénye, amiben kevergethet, összeönthet, elvegyíthet és felverhet. Mindenesetre megérte a fáradozást (főleg úgy, hogy volt "önként jelentkező", aki segített a mosogatásban...) mert nagyon finom. Nem egy fogyókúrás sütemény, az biztos :)
És életemben először sikerült az összes tojást elsőre szétválasztanom. Lehet, hogy ezentúl nem kell mindig vennem pár extra tojást "just in case"?


Kinder Bueno 

Hozzávalók:
Tészta:
6 db tojásfehérje
6 ek cukor
1 ek étolaj
3 ek átszitált liszt
1/2 csomag sütőpor
2 ek zsemlemorzsa

10 dkg vágott dió

1/2 üveg mogyorókrém

fél csomag háztartási keksz
4 dl tej

Krém:
6 db tojássárgája
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
3 ek liszt
fél liter tej

10 dkg csokoládé

15 dkg margarin

4 dl tejszín (Hullala)

Elkészítési idő: 1,5 óra
Mosogatnivaló: nagggyon sok

Elkészítés:

1. A 6 tojásfehérjét a 6 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Óvatosan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet és a zsemlemorzsát, valamint az étolajat. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, megszórjuk a vágott dióval, majd 30-40 perc alatt 150 fokon megsütjük.
2. A meleg tésztát megkenjük mogyorókrémmel.
3. A tejből, tojássárgájából, cukorból, vaníliás pudingporból és a lisztből krémet főzünk, elfelezzük.
4. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét.
5. A krém egyik felébe belekeverjük a megolvasztott csokoládét.
6. A margarint két részre osztjuk, majd belekeverjük a sárga és a csokis krémbe.
7. A mogyorókrémes tésztát megkenjük a sárga krémmel, ezt beborítjuk tejbe mártogatott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém.
8. A tetejére a tejszínből vert kemény habot tesszük. Egy órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails