2009. november 8., vasárnap

Óvári sertésszelet


Nem meglepő, hogy egy újabb sajtos főétel receptje következik. Nagyon egyszerű étel, és nagyon finom is.

Óvári sertésszelet tarhonyával

Hozzávalók:
4 szelet sertés karaj,
20 dkg sonka
20 dkg gomba
20 dkg füstölt sajt
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 tejföl
ételízesítő
liszt
kevés vaj és olaj
só, bors
ízlés szerint szerecsendió
1 pohárnyi tarhonya

Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Mosogatnivaló: közepes

Elkészítés:
1. A karajt kiklopfoljuk, megszórjuk sóval, borssal, lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon megsütjük.
2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és elkezdjük dinsztelni. A sonkát és a gombát kis kockákra vágjuk, és a hagymához adjuk. Ételízesítővel, szerecsendióval ízlés szerint ízesítjük. 5-6 percig kevergetjük, majd hozzáöntjük a tejfölt.
3. Vajjal kikent tepsibe tesszük a natúr szeleteket. Rámerjük a sonkás-gombás szószt. Ráreszeljük a füstölt sajtot betesszük a sütőbe annyi időre, hogy a sajt megolvadjon, és egy kicsit megpiruljon.
4. Tálalhatjuk tarhonyával, párolt rizzsel, vagy kukoricás rizzsel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails