2010. február 22., hétfő

"Pina Colada " sütemény



Egy újabb finomság a Vacsoracsatából. Koktélban a Pina Colada a kedvencem, így ez a süti is jó esélyekkel indult, amikor olvastam a receptjét. És valóban nagyon finom, sokkal különlegesebb íze van, mint az átlagos süteményeknek. És pofonegyszerű elkészíteni.

"Pina Colada " sütemény karamell ananásszal

Hozzávalók:
15dkg cukor
egy csomag sütőpor
10dkg kókuszreszelék
30dkg liszt
2 tojás
1 dl narancslé
0,5 dl olaj
1 dl kókusztej (vagy 1 dl vaníliás tej)
3 cl rum
15 dkg darabolt ananász konzerv

A karamell ananászhoz: 

1 doboz ananászkonzerv
3-4 evőkanál barnacukor
1 evőkanál vaj
2 evőkanál rum.

Elkészítési idő: 15 perc (+25 perc sütés)
Mosogatnivaló: kevés

Elkészítés: 
A közepes méretű tepsit kikenjük vagy papírral kibéleljük. A cukrot összekeverjük a sütőporral, a kókuszreszelékkel és a liszttel. Hozzáadjuk a tojásokat, a narancslét, az olajat, a kókusztejet, a rumot, végül az ananászt. A tésztát a tepsibe töltjük, előmelegített sütőben közepes hőfokon 25 percig sütjük.
Várjuk meg, míg kihül, úgy könnyebb szeletelni.

A karamell ananászhoz: 

 
Forrósítsuk fel a vajat egy serpenyőben, majd tegyük bele a cukrot. Hevítsük pár percig, utána adjuk hozzá a levéltől lecsepegtetett ananászt, pirítsuk addig míg pirulni nem kezd, majd öntsük hozzá a rumot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails