2010. február 10., szerda

Túró rudi torta




Akik szeretik a túrót (és kistestvérét, a túró rudit) azoknak biztosan ízleni fog ez a túró rudi torta. Anyukám már meg is rendelte a következő adagot belőle... :)
A receptet a Vacsoracsatában láttam, Csomor Csilla készítette el.

Túró rudi torta

Hozzávalók:
5 dkg vaj
15 dkg omlós keksz
1 evőkanál méz

Töltelékhez:
5-6 db túró rudi
10 dkg cukor
50 dkg natúr krémsajt (Mascarpone)
1 evőkanál étkezési keményítő
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
egy citrom reszelt héja
2 evőkanál tejföl

Elkészítési idő: 15 perc (+45 perc sütés)
Mosogatnivaló: Nem sok

Elkészítés:

1. Tegyük az összetört kekszet egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd kapcsoljuk be és zúzzuk össze. Hagyjuk a gépben, öntsük hozzá az olvasztott vajat, a mézet, majd kapcsoljuk be egy pillanatra ismét, hogy jól összedolgozza. 

2. Szórjuk a vajas kekszet egy 20 centi átmérőjű kerek tortaforma aljára (érdemes a forma aljába belevágni egy ív sütőpapírt), majd kezünkkel egyengessük el simára.

3. Kanalazzuk a krémsajtot egy tálba, üssük rá a tojásokat, tegyük hozzá a vaníliás cukrot, a keményítőt. Szórjuk rá a cukrot, és tegyük bele a tejfölt. Kézi habverővel jó alaposan dolgozzuk össze, majd kanalazzuk a felét a kekszmorzsával kibélelt formára.

4.  Simítsuk el a tetejét, majd tegyük rá a félbetört túró rudikat. Fedjük be a maradék sajtos krémmel, egyengessük el a felületét simára.

5. Forró sütőben 150 fokon körülbelül 40-45 percig süssük.

6. Ha elkészült hagyjuk kihűlni, mert csak így tudjuk szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails