2010. március 30., kedd

Clafoutis Pina Colada


Egy újabb fura nevű édesség, szintén a NoSalty-ról. Ennek a kiejtését szeretném, ha valaki megírná :)
Az ananász és a kókusz páros nekem mindig bejön, de talán ebben a sütiben jön be leginkább. Nagyon finom krémes a belseje, kicsit hasonlít a palacsintatésztához /imádom a palacsintát.../. Legszívesebben azonnal nekiállnék a következő adag sütésének :)


Clafoutis Pina Colada

Hozzávalók:
kb 25 dkg friss ananász (v. 1 doboz konzerv)
2 egész tojás
1 tojás sárgája
6 ek liszt
4 ek porcukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej
3 dl habtejszín
6 ek kókuszreszelék
1 tk vanília aroma
vaj (a forma kikenéséhez)

Elkészítési idő: 15 perc (+ 40 perc sütési idő)
Mosogatnivaló: Alig

Elkészítés:
1.      A tojásokat és a tojássárgáját kikeverjük a cukrokkal (kristálycukor + porcukor). Plusz egy csipet só, hogy kihozza az édes ízeket.
2.      Hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük.
3.      Hozzáöntjük a tejet és a tejszínt, a kókuszreszeléket, a vaníliáscukrot, és végül az aromát. Kicsit sűrűbb palacsintatészta állagot kell kapnunk.
4.      Kivajazunk egy pitetálat és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
5.      Kicsi cikkekre daraboljuk az ananászt, pár merőkanál tésztát teszünk a tortaformába majd elterítjük rajta az ananászkockákat.
6.      Ráöntjük a tejes tésztát, és mehet a sütőbe!
7.      Kb 20 percig sütjük, míg megpirul, de ekkor még nem sül át teljesen. Ezért kivesszük, letakarjuk alufóliával, és visszarakjuk további negyed órára.
8.      Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk. (Forrón is lehet, de akkor nem szelhető még szépen, mert kevésbé áll össze a tészta pudingos állagúra.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails