2010. március 14., vasárnap

Zabpelyhes keksz


Special thanks to Stahl Judit ezért a receptért! Nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető és abbahagyhatatlanul finom :)


Zabpelyhes keksz

Hozzávalók:
8 dkg zabpehely
15 dkg finomliszt
1 teáskanál őrölt fahéj
12 dkg barnacukor
1/2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só

15 dkg vaj
2 evőkanál méz
1 csomag vaníliás cukor (vagy ½ vaníliarúd)
4 evőkanál tej

Elkészítési idő: 15 perc (+ 12-13 perc sütés)
Mosogatnivaló: Nem sok

Elkészítés:
1.       A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
2.       A zabpelyhet, lisztet, fahéjat, barnacukrot, szódabikarbónát és a sót összekeverjük egy tálban.
3.       Egy másik edényben takaréklángon kevergetve folyósra olvasztjuk a vajat a mézzel és a vaníliás cukorral.
4.       A felolvasztott hozzávalókat ráöntjük a száraz alapanyagokra, hozzáadjuk a tejet és összekeverjük.
5.       A tésztából diónyi gombócokat formálunk, lelapítjuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsire tesszük (kettőre lesz szükségünk) egymástól 5-5 cm-re. 12-13 perc alatt megsütjük.
6.       A tepsiről csak akkor szedjük le a sütiket, amikor már teljesen kihűltek, mert melegen még puhák. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails