2010. március 8., hétfő

Zebratorta

Egy újabb Vacsoracsatás recept. Bár a műsorban Erdélyi Mónika nem ez alapján készítette el az ő Zebratortáját, én ezt találtam és nagyon ízlett. Amilyen mutatós, annyira könnyű elkészíteni. Túrókedvelőknek kötelező darab! :)

Zebratorta

Hozzávalók:
1 tk. sütőpor
5 deka cukor
12,5 deka vaj
1 tojás
1 csipet só
30 dkg liszt

A krémhez:
4 dl tejföl
1,5 dl olaj
15 deka cukor
2 tojás
2 ek. citromlé
1 csomag vaníliás pudingpor
75 dkg krémesre áttört túró

2 ek. cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrom, és pihentetés nélkül kibélelek vele egy 28 cm-es kapcsos tortaformát. 2. A túrókrém hozzávalóit (a kakaó kivételével) egy nagy keverőtálba teszem, és kézi mixerrel addig keverem, amíg teljesen sima, csomómentes krémet kapok.
3. Megfelezem a krémet, és az egyik felébe belekeverem a kakaóport.
4. Elkezdem a forma töltését. Egy mártásos kanállal elkezdem a tésztára kanalazni felváltva a kétféle krémet. Egész egyszerűen középre rakok egy kanál fehér krémet, erre egy kanál kakaósat és így tovább, amíg a krémből tart.
5. 180°C fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 50 perc alatt készre sütöm. Felvágni csak teljesen kihűlt állapotban ajánlatos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails