2010. április 13., kedd

Sonkás kifli


Húsvét után megmaradt egy kis sonka, kolbász és szalámi, amiket már unalmas volt magukban enni. Ez a recept a NoSalty-ról tökéletesen "eltűnteti" a megmaradt finomságokat :)


Sonkás kifli
Hozzávalók 4 főre: 
Tésztához:
500 g liszt
100 ml tej
1 tk cukor
30 g élesztő
2 tojás (+1 a kenéshez)
5 ek olaj
2 ek olvasztott vaj

Töltelékhez:
250 g főtt sonka, kolbász, szalámi
200 g trappista vagy edami sajt
5 ek tejföl
1ek dijoni mustár
só, bors (és bármilyen fűszer)

Díszítéshez:
szezámmag
köménymag

1. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk. A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, majd a liszt közepébe öntjük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, egy kis langyos vizet, az olajat és az olvasztott vajat. A tésztát hólyagosra dagasztjuk. Letakarva, meleg helyre téve a duplájára kelesztjük.
2. Közben elkészítjük a tölteléket: az apróra vágott uborkát a ledarált sonkához adjuk, hozzákeverjük a reszelt sajtot, a tejfölt, a mustárt és sóval, borssal ízesítjük.
3. A tésztát lisztezett felületen lazán átgyúrjuk, három cipót formálunk belőle. A cipókat 30 cm átmérőjű körökre, vékonyra nyújtjuk. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk. A cikkek külső harmadára halmozzuk a tölteléket (mindenhová egyenlő mennyiséget) és a korong közepe felé haladva szorosan, kifliszerűen feltekerjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a sonkás kifliket, egymástól jó távolságra, mert növekedni fognak. Konyharuhával letakarjuk és ismét kétszeresére kelesztjük.
5. Tojássárgájával megkenjük a kifliket, az egyik tepsiben lévőket szezámmaggal, a másikban lévőket köménymaggal szórjuk meg. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük (kb. 25 perc/tepsi).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails