2010. május 4., kedd

Barackos hab



Egyszerű, olcsó és nagyon finom édesség. Feldobja az estét :)


Barackos hab

Hozzávalók:
10 dkg mazsola
2 dl rum
30 dkg sárgabarack lekvár
1 citrom leve és reszelt héja
2 dl natúr joghurt
1 kávéskanál vaníliaaroma
fél pohár apróra vágott dió
3 dl hideg tejszínből vert kemény hab

Elkészítési idő: 10 perc (+ pár óra hűtés)
Mosogatnivaló: alig

Elkészítés:

1. A mazsolát és a rumot egy bögrébe tesszük, mikróban felforraljuk és hagyjuk kihűlni.

2. A lekvárt a citromhéjjal és lével összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a diót és a joghurtot.

3. A felvert tejszínhabot óvatosan beleforgatjuk, lehetőleg ne törjük össze a habot.

4.  Jól behűtve, pl. babapiskótával tálaljuk.


by Stahl Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails