2010. június 20., vasárnap

Chocolate brownie


A brownie alapvetően nagyon édes, tömény sütemény, nem lehet belőle egyszerre sokat megenni. Nem szeretem a vanília fagyit, de a brownihoz kifejezetten ajánlom. Sokkal lágyabb, finomabb ízűek együtt fogyasztva :)


Chocolate brownie

Hozzávalók
100 g 70%-os étcsokoládé
110 g vaj
170 g kristálycukor
80 g liszt
30 g kakaópor
2 ek vaníliaaroma
2 db tojás
csipetnyi só
1/4 tk sütőpor
1 narancs reszelt héja

Elkészítési idő: 15 perc (+ 25 perc sütési idő)
Mosogatnivaló: Kibírható

Elkészítés
  1. A sütőt előmelegítjük:180 fokra a sima sütőt, 165 fokra a légkeverésest.
  2. A csokoládét a vajjal vízgőz fölött felolvasztjuk.
  3. A tojásokat a cukorral habosra, fehéredésig keverjük elektromos mixerrel. 
  4. Hozzáadjuk a lisztet, kakaóport és a sütőrport, jól eldolgozzuk, majd mehet bele a csipet só, a narancshéj és a vaníliaaroma, végül az olvasztott vajas csokoládé is.
  5. Egy kisméretű tepsit kibéleljük sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi peremén.
  6. A masszát a tepsibe töltjük és 25 percig sütjük, majd a sütőből azonnal kivesszük, hagyjuk kihűlni, sütőpapírral együtt kiemeljük és kockákra szeljük.
  7. Vanília fagylalttal az igazi!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails