2010. június 23., szerda

Füstölt sajtos olivás kifli


Végre egy nagyon finom kifli recept. Amikor kisült, kívül ropogós volt és omlós, belül lágy és puha. Másnapra is nagyon finom maradt.

Füstölt sajtos olivás kifli

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
0.5 dl langyos víz
1 csapott ek só
1 csapott ek cukor
0,5 cs friss élesztő
10 dkg vaj
1 kk petrezselyem
1 kk oregánó
10 dkg füstölt sajt
10 dkg olajbogyó
szezámmag

Elkészítés
1.      A langyos tejet kenyérsütőgépbe öntjük, beletesszük a lisztet, rá a sót, cukrot, és a tetejére morzsoljuk az élesztőt. A géppel megdagasztatjuk a tésztát, majd kilisztezett mély tálba téve, letakarva, langyos helyen háromszorosára, 1-2 órát kelesztjük.
2.      Ha megkelt a tésztánk, nagy kör formára nyújtjuk (mint egy pizza), kb. 0,5 mm vastagságúra. A kört 8 db cikkelyre vágjuk.
3.      A megpuhult vajat a petrezselyemmel és az oregánóval simára keverjük, és ezzel megkenünk minden egyes cikkelyt. Megszórjuk az apró kockára vágott füstölt sajttal és olajbogyóval. A háromszög csúcsától elindulva feltekerjük, kifli alakúra formázzuk. Kicsit kelni hagyjuk, majd tejjel bekenjük a tetejét, ettől piros, fényes, ropogós lesz. Megszórjuk szezámmaggal.
4.      A sütőt előmelegítjük, sütőpapírral kibélelünk egy tepsit és belefektetjük a kifliket. Kb. fél órát sütjük. Ha piros a tetejük, akkor kész.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails