2010. június 20., vasárnap

Krémsajtos tortácskák



Egy újabb krémsajtos recept :)


Krémsajtos tortácskák

Hozzávalók 12 darabhoz:
Az alaphoz:
10 dkg omlós vagy zabkeksz (pl. Zabfalatok)
10 dkg darált mandula
5 dkg olvasztotta vaj

a töltelékhez:
40 dkg natúr tejszínkrémsajt
1 dl tejföl
7 dkg cukor
1 tojás
1 tojássárgája
1 teáskanál vanília aroma
1 lime reszelt héja,
fél lime leve

a díszítéshez:
gyümölcs (eper, málna, szeder…)

Elkészítés:
1.      A muffinsütőt kibéleljük papírkapszulákkal.
2.      A kekszet robotgépben morzsoljuk.
3.      Tálba tesszük a darált mandulát, az olvasztott vajat és a kekszmorzsát, majd jól összekeverjük. Mindegyik papírformába 1-1 kanál tésztaalapot töltünk, és jól lenyomkodjuk. Betesszük a hűtőbe.
4.      A töltelékhez jól kikeverjük a krémsajtot, a tejfölt, a cukrot, a tojást és a tojássárgáját. Hozzáadjuk a vanília kivonatot és a reszelt zöldcitromhéjat.
5.      A tölteléket egyenletesen eloszlatjuk a tésztaalapon. Gyümölccsel díszítjük.
6.      Előmelegített, 160 fokos sütőben kb 25 percig sütjük. Kihűlve hűtőszekrénybe tesszük.
7.      A krémsajtos tortácskákat kivesszük a papírformából, friss gyümölccsel díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails