2010. június 20., vasárnap

Meggyes tejes pite




Aktuális kedvenc süti :)
A tésztája hasonlít a palacsintatésztához, nagyon eteti magát. Olcsó süti, könnyen elkészíthető, szezontól függően bármilyen gyümölccsel variálható. Sőt, a második adagba néhány csokidarabot is szórtam. Szerintem ez a süti simán függőséget okoz :)


Meggyes tejes pite

Hozzávalók
25 dkg magozott meggy (lehet egy kicsit rumba áztatni előtte)
3 tojás
1 dl tej
1 dl tejszín
12 dkg liszt
4 dkg cukor
2 evőkanál vanília aroma
1 citrom héja, lereszelve
csipet só

formához:
evőkanálnyi vaj
2-3 ek kristálycukor

Elkészítési idő: 10 perc ( + 25 perc sütés)
Mosogatnivaló: Kevés

Elkészítés:
  1. Robotgéppel dolgozunk. Elsőként a tojásokat a kétféle cukorral habosra keverjük.
  2. Majd beleszitáljuk a lisztet, a csipet sóval. Újra keverjük.
  3. Végül a citromhéjjal ízesítjük, a tejjel és tejszínnel lazítjuk a tésztát. Teljesen simára keverjük.
  4. Egy 24 cm-es porcelán piteformát gondosan kivajazunk, cukorral megszórunk. Beleöntjük a tejes tésztát, rászórjuk a meggyszemeket.
  5. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt megsütjük a pitét.
  6. Langyosan megesszük az egészet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails