2010. július 24., szombat

Túrós-kekszes szederliget



Valami finom túrós, sütés nélküli receptet keresgéltem, de nem találtam meg az igazit, így hát kitaláltam egyet. Szerintem nagyon jól sikerült, érdemes kipróbálni :)


Túrós-kekszes szederliget

Hozzávalók az alaphoz:
30 dkg keksz (fele vajas keksz, fele Győri édes teljes kiőrlésű keksz)
15 dkg vaj
8 dkg porcukor

a krémhez:
25 dkg túró
2 dl habtejszín
1 cs habfix
1 doboz tejföl
5 evőkanál porcukor
5 dkg rumba áztatott mazsola
2 teáskanál vanília aroma
1 citrom reszelt héja

a tetejére:
30 dkg szeder (vagy bármilyen gyümölcs)

Elkészítési idő: 35 perc (+ 2 óra hűtés)
Mosogatnivaló: nem vészesen sok

Elkészítés:
  1. A kekszet egy tálban apróra törjük. Kibélelünk egy kapcsos tortaformát sütőpapírral.
  2. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egy kanállal összedolgozzuk a kekszet és a vajas kencét. Az egészet a tortaforma aljába nyomkodjuk és betesszük a hűtőbe.
  3. A túrót egy tálban villával szétmorzsoljuk.
  4. A tejfölbe belekeverjük a porcukrot majd a mazsolával, a reszelt citromhéjjal és a vanília aromával együtt hozzákeverjük a túróhoz.
  5.  A lehűtött habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval, majd a hozzákeverjük a túróhoz.
  6. A kész krémet rákenjük a kekszes masszára és legalább 2 órára betesszük a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt rászórjuk a gyümölcsöt. (A szeder fanyar íze nagyon jól harmonizál a túros krémmel.)

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails