2010. szeptember 12., vasárnap

Madártej


Elkészítettem életem első madártejét. Miközben a habot főztem a tejben arra gondoltam, hogy soha többet nem csinálok... Meg arra, hogy nekem senki nem mondta, hogy ez nem lesz egyszerű... :) 
Végülis finom lett és ez a lényeg. És legközelebb is fogok csinálni :)


Madártej

Hozzávalók 6 főre: 
1200 ml tej
4 tojás
1 púpos ek liszt
100 g kristálycukor
1 púpos ek porcukor
1 teáskanál vanília kivonat

Elkésztési idő: Nem tudom, soknak tűnt... :)
Mosogatnivaló: Nekem ez is soknak tűnt... 

Elkészítés:
  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjékből kemény habot verünk, a végén a porcukrot is hozzáadva.
  2. 700 ml tejet felforralunk és a kemény habot evőkanállal beleszaggatjuk, egyszerre csak négyet-ötöt, hogy elférjenek. A galuskákat 1 percig főzzük, majd óvatosan megfordítjuk és a még egy percig főzzük. Lyukacsos kanállal tányérra szedjük. Ily módon az összes habból galuskát készítünk.
  3. A tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a liszttel, hozzáadjuk a vanília kivonatot és fölengedjük a maradék, 500 ml tejjel, valamint rászűrjük a galuskák főzéséhez használt tejet is. Lassú tűzön kevergetve krémmé főzzük.
  4. Megvárjuk míg a krém kihűl, ekkor egy nagyobb üvegtálba öntjük és a tetejére rakosgatjuk a habgaluskákat. Fogyasztás előtt néhány órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails