2010. szeptember 12., vasárnap

Rumos szilvaparfé

Amikor már unalmas volt a szilvát magában enni, kerestem egy könnyed szilvás receptet a neten. Erre a gyöngyszemre bukkantam és nagyon bejött :)

  Rumos szilvaparfé 

Hozzávalók 4 személyre:
A rumos szilvához:
250 g szilva
1 dl rum
100 g kristálycukor
0,5 dl víz

A krémhez:
2 egész tojás
4 tojássárgája
130 g porcukor
1 teáskanál vanília aroma
4 dl habtejszín

Elkészítés: 
  1. A fél deci vízből és 100 g cukorból készített szirupba tesszük a megmosott, kimagozott, negyedekre vágott szilvákat. 15 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, hozzálöttyintjük a rumot, és hűlni hagyjuk.
  2. Egy tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral, és a vanília aromát is beletéve, vízgőz felett krémmé főzzük (vigyázzunk, hogy a tál alja ne érjen bele a forró vízbe!). Amikor már kellőképpen sűrű, a tálat hideg vízbe állítjuk, ott kevergetjük tovább, amíg ki nem hűl teljesen.
  3. A tejszínből kemény habot verünk és hozzáadjuk a kihűlt tojásos krémhez.
  4. A krém felét egy nagyobb, vagy több kisebb formába simítjuk. Lefóliázva mélyhűtőbe tesszük, majd amikor teljesen megdermedt, rákanalazzuk a szilvát, erre jön a maradék krém és visszatesszük a fagyasztóba teljes szilárdulásig. 

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Van egy üzenetem a számodra:
    http://fozomasina.freeblog.hu/archives/2010/09/24/Hozzm_is_eljutott/

    Üdv!
    Főzőmasina

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails