2010. november 2., kedd

Boszorkány ujjak


Halloween-es sütemény, igazán ronda, de nagyon finom :D


Boszorkány ujjak

Hozzávalók kb 30 darabhoz:
20 dkg liszt
20 dkg vaj
20 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál rumaroma
1 kávéskanál vanília aroma
1 egész tojás
2 tojássárgája (kenéshez)
10 dkg mandulabél
piros ételfesték 

Elkészítési idő: 30 perc (+ 11 perc sütés)
Mosogatnivaló: Nem sok

Elkészítés
  1. A vajat a liszttel, a darált dióval, a citromhéjjal, az aromákkal, és a tojással jól eldolgozzuk, rövid időre hűtőbe rakjuk.
  2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg, "díszítsük" egy-két bevágással, göcsört kialakításával.
  3. A mandulabelet dobjuk forró vízbe (amit már lehúztunk a tűzhelyről) és hagyjuk benne 5 percig. Húzzuk le a barna héjat, majd áztassuk 3-4 percig az ételfestékben.
  4. Az  "ujjacskákat" kenjük át a tojások sárgájával, majd nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek".
  5. Világosra sütjük 200 fokon (előmelegítve), kb 11 percig.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails