2010. december 19., vasárnap

Zserbógombóc


Nem, még mindig nem untam meg a golyócskás recepteket... :)
A zserbóról mindig a nagymamám jut eszembe, aki ezt szokta sütni ünnepekkor. Erre már sajnos nincs lehetőség, de ez az "újragondolt zserbó" feleleveníti az ízeket és az emlékeket :)


Zserbógombóc
Hozzávalók:
15 dk aszalt sárgabarack
15 dk darált dió
2 ek barack lekvár
1 ek víz
2 ek rum
1 ek rumaroma
2 evőkanál porcukor
2 evőkanál vaníliaaroma

20 dk tortabevonó csokoládé
2 ek olaj

Elkészítési idő: 20 perc (+a várakozások)
Mosogatnivaló: Alig

Elkészítés:
  1. Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk, és hozzáadjuk a vizet, és a rumot. 1-2 órán át állni hagyjuk, hogy magába szívja a rumos vizet.
  2. Pihentetés után hozzáadjuk a diót, a lekvárt, a vanília- és rumaromát, valamint a porcukrot. Jól összekeverjük, majd dió nagyságú gombócokat formálunk belőle.1 órára hűtőbe tesszük.
  3. A csokoládét apró kockákra tördeljük, hozzáadjuk az olajat és állandó kevergetés mellett vízgőz fölött felolvasztjuk.
  4. A gombócokat kivesszük a hűtőből és beleforgatjuk a csokoládéba. Villával óvatosan kiemeljük, majd egy sütőpapírral bélelt tálcára tesszük.
  5. Ha a csokoládé megdermedt óvatosan leemeljük a papírról, és már kész is.
Az eredeti receptet itt találtam.

6 megjegyzés:

  1. Tetszetős és biztos nagyon finom.

    VálaszTörlés
  2. Amilyen gyorsan elkészül, annál finomabb :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta lett, mi is nagyon szeretjük :-))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon finom volt, ki fogom próbálni boldog ünnepeket

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy ízlett!
    Kellemes ünnepeket!

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm hogy belinkeltél, és nagyon örülök, hogy Neked is ízlik a golyó. Nálunk is pillanatok alatt elfogy, amikor csinálok.:)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails