2011. február 21., hétfő

Céklás-csokis sütemény


Nemszeretemacéklát. Ugyanakkor nagyon kíváncsi is vagyok :)
Ezért próbáltam ki, hogy vajon milyen lehet a cékla csokival "fűszerezve". Finom. Eléggé :)


Céklás-csokis sütemény

Hozzávalók:
3 db tojás
¾ pohár barnacukor
fél pohár étolaj
1 ½ pohár reszelt főtt cékla 
1 evőkanál vaníliaaroma
1 tábla keserű csoki
1 ¾ pohár liszt
1 ½ teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
½ pohár apróra vágott dió

1 pohár: 2,5 dl

Elkészítési idő: 30 perc (+ 30 perc sütés)
Mosogatnivaló: Átlagos

Elkészítés:
  1. Üssük a tojásokat egy keverőedénybe, majd habverővel keverjük hozzá a cukrot és az olajat. Körülbelül két-három perc után adjuk hozzá a megfőzött-és lereszelt céklát, valamint a vaníliaaromát.
  2. Vízgőz felett egy kis edényben olvasszuk fel a csokoládét. Öntsük a céklás masszába, és jól keverjük el.
  3. Egy tálban keverjük össze a lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a diót.
  4. Óvatosan dolgozzuk bele a lisztes keveréket a csokis-céklába.
  5. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben 150 fokon legalább 30 percig süssük. Mielőtt kivennénk a sütőből, célszerű fogvájóval sütéspróbát végezni.
  6. Hagyjuk kissé kihűlni, majd vágjuk kockára, tetejét porcukorral hintsük meg, kanalazzunk mellé piros áfonyalekvárt.

1 megjegyzés:

  1. Tényleg fincsi, és szerencsés vagyok, hogy megkóstolhattam ;)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails