2011. március 8., kedd

Csokis karamell szelet


Picit rákattantam a karamellre és addig keresgéeltem a NoSalty-n, amíg rá nem bukkantam erre a sütire.
Igazából nagyon vékonyka kis süti, inkább keksz-szerű. Édes és finom :)


Csokis karamell szelet 

Hozzávalók:
Tésztához:
4 dkg liszt
5 dkg barna cukor
2 ek kukorica keményítő
fél kávéskanál só
8 dkg vaj
1 ek hideg víz
1 tojás sárgája

Karamell szószhoz:
2 dl sűrített tej
6 dkg barnacukor
18 dkg vaj
2 ek méz
1 kk vanília kivonat

Csokimázhoz:
15 dkg étcsoki
3 ek tejszín
csipet só

Elkészítési idő: 15 perc + 15 perc + 10 perc
Mosogatnivaló: Nem sok

Elkészítés: 
  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  2. Az első négy hozzávalót összedolgozzuk.
  3. A vajat hozzáadva tovább keverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a tojás sárgáját.
  4. Kivajazott sütőformába (kis méretűbe) nyomkodjuk majd kb 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Ezután hagyjuk kihűlni.
  5. A szósz hozzávalóit felforraljuk, majd amikor a cukor tejesen feloldódott, állandó keverés mellett tovább forraljuk amíg karamellizálódni kezd. (kb.6-8 perc)
  6. A tésztára öntjük, és hagyjuk megszilárdulni.(15perc)
  7. Közben az apró darabokra tört csokit összekeverjük a tejszínnel, pici sót adunk hozzá.
  8. Vízgőz fölött megolvasztjuk és a karamell tetejére öntjük. Egy órára hűtőbe tesszük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails