2011. március 9., szerda

Kínai szezámmagos csirke



Kínai szezámmagos csirke hmmmmmm... :)
Ez a recept egy pénztárcabarát megoldás. Egyáltalán nem bonyolult elkészíteni, viszont nagyon nehéz abbahagyni :)

Kínai szezámmagos csirke

Hozzávalók:
Bundához:
6 ek liszt
3 ek étkezési keményítő
1,5 kk sütőpor
1 ek olaj
1 tojás
csipet só
pici víz
1 egész csirkemell

Mázhoz:
ketchup (kb 4dl)
chili vagy erős pista (kb 2 evőkanál)
méz (kb 1,5 evőkanál)
szezámmag (kb 5 evőkanál)

Elkészítési idő: 20 perc (+ sütés)
Mosogatnivaló: Kibírható

Elkészítés: 
  1. A húst felkockázzuk.
  2. Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, sütőpor, só, tojás, olaj, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
  3. Elkészítjük a mázat. (Az összetevőket ízlés szerint lehet növelni-csökkenteni, én is folyamatosan kóstolgattam, miközben készítettem.)
  4. A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
  5. Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails