2011. március 22., kedd

Kókuszos-csokis réteges keksz


Fini keksz, kókusszal és csokival a közepén. Nem is kell többet írni róla :)


Kókuszos-csokis réteges keksz 

Hozzávalók:
 Tésztához:
500 g liszt
2 tk sütőpor
csipet só
3 ek holland kakaópor 
130 g barnacukor
250 g vaj vagy margarin
2 db tojás
2 ek hideg víz vagy tej

Töltelékhez:
1 csésze kókuszreszelék
1/2 csésze őrölt mogyoró (lehet mandula vagy dió is)
1/2 csésze tejszín (lehet sűrített tej is, amihez nem kell már pluszban cukor vagy méz)
2 ek cukor vagy méz
50 g tejcsoki 

Elkészítési idő: 40 perc (+15 perc sütés)
Mosogatnivaló: Közepes

Elkészítés
  1. A lisztet, sütőport, sót, a cukrot, a kakaóport - vagyis a tészta száraz összetevőit - keverjük össze, majd morzsoljuk hozzá a vajat.
  2. Adjuk hozzá az előzőleg kissé felvert tojásokat.
  3. Kézzel kezdjünk el tésztát gyúrni, amit - ha szükséges- lágyítsunk 2 ek. folyadékkal (vízzel vagy tejjel). Alaposan gyúrjuk össze, majd tegyük félre, amíg a tölteléket elkészítjük.
  4. A töltelék összetevőit mérjük ki, majd tegyük egy tálba (a csokit kivéve), alaposan keverjük össze az egészet.
  5. A csokit tördeljük kockákra, majd a kockákat még vágjuk félbe, s készítsük magunk mellé.
  6. Tépjünk diónyi darabokat a tésztából, kezünkkel lapogassuk kb. 7 cm átmérőjű körré, közepére tegyünk egy kiskanálnyi kókuszos tölteléket, erre pedig egy csokidarabkát. Szépen takargassuk be, formáljunk belőle golyót. Megfordítva tegyük az asztallapra, tenyérrel lapítsuk el, s már kész is a keksz.
  7. Tegyük a kekszeket sütőpapírral bélelt lemezre, egymástól tisztes távolságra.
  8. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 15 percig süssük.


2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails