2011. április 11., hétfő

Gesztenyetorta

Klárikától kapott egyszerű recept :)
A tészta magában kicsit talán száraz lenne, de a csokimázzal és a gyümölcsszósszal eteti magát :)


Gesztenyetorta

Hozzávalók:
A tortához:
6 tojás
6 ek (barna)cukor
1 vaníliás cukor
2 kávéskanál vanília aroma
2 kávéskanál rumaroma
fél tábla étcsoki
1/2 kg gesztenyepüré

A csokimázhoz:
4 evőkanál (barna)cukor
4 evőkanál kakaópor
annyi víz, hogy ne legyen túl híg
5 dkg vaj

Az erdei gyümölcsös szószhoz:
25 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
2 dl szörp
2 evőkanál rum

Mosogatnivaló: tortához méltó, de nem túl sok
Elkészítési idő: 25 perc (+ 35 perc sütés)

Elkészítés
  1. A 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a 6 tojásfehérjéből (és egy csipet sóból) vert kemény habot, majd az aromákat és a lereszelt étcsokoládét.
  3. A gesztenyét krumplitörőn áttörjük vagy lereszeljük, és az előzőekhez hozzákeverjük.
  4. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokon megsütjük (kb 35 perc).
  5. A csokimáz hozzávalóit a vaj kivételével összekeverjük és felforraljuk. Néhány percig főzzük, majd levesszük a lapról és belekeverjük a vajat. A langyosra hűlt tortára öntjük.
  6. A gyümölcsszósz hozzávalóit egy kis lábasba tesszük, és addig forraljuk, amíg sűrűbb szószt nem kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails