2011. április 21., csütörtök

Meggyes álom


Ilike "megfertőzte" a Munkaügyit ezzel a recepttel. Jó pár családban ez lesz idén a Húsvéti süti, és szerintem ez egyáltalán nem baj, sőőőőt... :)


Meggyes álom

Hozzávalók:
2-üveg magozott meggy
2-csomag vaníliás-puding
1 kávéskanál vanília aroma
1-csomag babapiskóta.
1-liter tej
35-dkg búzadara
0,5-liter tejszín (Hullala)
Cukor ízlés szerint

Elkészítési idő: 50 perc
Mosogatnivaló: tűrhető

Elkészítés.
  1. Leszűrjük a meggy a levét, egy literre hígítjuk (én két üveg Tesco-s meggybefőttet vettem, ennek 7,5 dl leve volt), majd újra összeöntjük a meggyel egy nagyobb edénybe, és forrásig melegítjük.
  2. A forrásban lévő meggybe belefőzzük a búzadarát.
  3. A sűrű pépet egy nagyobb tepsi aljára terítjük, és még forrón rárakjuk a piskótát.
  4. Megfőzzük a pudingot majd a piskóta tetejére öntjük.
  5. A felvert habot a kihűlt süti tetejére rakjuk, és pár órára betesszük a hűtőbe.

2 megjegyzés:

  1. Juj, de jól néz ki! Megkérdezhetem, mekkora tepsiben csináltad, hogy ilyen szép magas lett?
    Köszönöm a választ, kellemes Húsvétot: Rita

    VálaszTörlés
  2. Kedves Rita!

    Kb 35*28 cm-es a tepsim. A legnagyobbnál eggyel kisebb :)
    Neked is kellemes Húsvétot, és jó sütögetést!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails