2011. május 25., szerda

Epres krémtúró

Megérkezett az eperszezon :)
A Spar-ban éppen akciós volt az 500g-os krémtúró, így gondoltam csinálok belőle saját készítésű epres krémtúrót. Finomabb, mint a bolti :)


Epres krémtúró

Hozzávalók:
500g túró (krémtúró)
1 doboz tejföl
3 ek porcukor
1 vaníliás cukor
25 dkg eper
2 dl szörp (pl. szamóca)

Elkészítés:
  1. A túrót villával összetörjük (ha krémtúrót vettünk, akkor jöhet rögtön a 2. pont).
  2. A tejfölt összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük a túróhoz.
  3. Az epret és a szamócaszörpöt összeturmixoljuk.
  4. Kis tálkákba halmozzuk felváltva a túrót és az epret. Néhány órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails