2011. május 2., hétfő

Gesztenyekrémleves


Elsőre nehéz eldönteni, hogy ez a gesztenyés fincsiség inkább leves, vagy inkább desszert. Najó, másodikra is nehéz :) Tulajdonképpen annyira finom, hogy a leves-főétel párosítás után ettem volna belőle még egy kicsit desszertként is :)


Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:
10 dkg mazsola
1 dl rum + 2 teáskanál rumaroma + 0,5 dl víz
25 dkg édes gesztenyepüré
8 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál méz

Díszítéshez:
Csokireszelék
Tejszínhab

Elkészítési idő: 10 perc
Mosogatnivaló: Áhhh, alig :)

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk a rumos vízbe, mikróban felforraljuk és kicsit állni hagyjuk, hogy a mazsik jól megszívják magukat.
  2. A gesztenyepürét villával összetörjük, vagy lereszeljük.
  3. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felmelegítjük, folyamatos kevergetés mellett belecsurgatjuk a pudingporos tejet, és felforraljuk.
  4. Beletesszük a gesztenyepürét, a vaníliás cukrot, a mézet, valamint a mazsolát a rummal együtt, majd 1-2 percig főzzük.
  5. Jól behűtve csokireszelékkel és tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails