2011. május 6., péntek

Habos finom


Ez a süti kicsit másnak készült, de félúton meggondoltam magam és valami kreatívabbat csináltam belőle. Szerintem ezt senki nem bánja :)


Habos finom

Hozzávalók:
Alsó réteghez:
115 g vaj
1/4 csésze porcukor
5 ek cukrozatlan kakaópor
1 tojás
160 g keksz-morzsa (kókuszos Zabfalatok)
1/2 csésze apróra vágott dió
1 csésze kókuszreszelék

Középső réteghez:
115 g vaj
40 ml habtejszín 
2 ek vanília kivonatot
1/3 csésze porcukor

Felső réteghez:
4 ek kakaópor
4 ek cukor
2 dl víz
3 dkg vaj
1 ek rumaroma

Díszítéshez:
Apróra vágott dió
Rumba áztatott mazsola
Kókuszreszelék

(1 csésze=2,5 dl)

Elkészítés: 
  1. Egy kicsi tepsit béleljünk ki folpackkal, úgy, hogy túllógjon a szélén. Könnyebb lesz majd így kivenni a süteményt.
  2. Az első réteghez egy lábasban kis lángon olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a cukrot és a kakaót, és jól keverjük össze.
  3. Állandó keverés mellett adjuk hozzá a tojást, és kis lángon főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik. Ez 1-2 perc.
  4. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a kekszmorzsát, diót és a kókuszreszeléket. Hűtsük langyosra, és nyomkodjuk bele a tepsibe.
  5. A középső réteghez keverjük habosra a hozzávalókat, és kenjük rá az alsó rétegre. Tegyük be a hűtőbe, amíg elkészül a csokimáz.
  6. A felső réteghez keverjük össze a kakaóport a cukorral és a vízzel. Alacsony lángon forraljuk össze. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a rumaromát, majd a vajat.
  7. Szeleteljük fel a sütit, öntsük rá a csokimázt, díszítsük dióval, rumos mazsolával és kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails