2011. május 11., szerda

Házi mogyoróvaj


Ez a krém olyan... olyan... olyan... igazán nagggyon mogyorós :)
Hasonlít az eredeti mogyoróvajhoz, de az igazi inkább picit sós, ez pedig inkább picit édes. A közös bennük, hogy mindkettőt nagyon nehéz abbahagyni.


Házi mogyoróvaj

Hozzávalók:
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
10 dkg őrölt, pörkölt mogyoró
4 evőkanál lefőzött feketekávé
1 tojás
1 tojássárgája

Elkészítési idő: 20 perc
Mosogatnivaló: Átlagos

Elkészítés:
  1. Egy egész tojást, illetve egy sárgáját, a kávét és a cukrot keverjük össze, majd lassú tűzön főzzük fel.
  2. Adjuk hozzá a mogyorót, és addig főzzük, míg besűrűsödik. Keverjük hozzá a puha vajat, és robotgéppel alaposan dolgozzuk össze.
  3. Ha kihűlt, hűtőben tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails