2011. május 6., péntek

Kefires lángos


Nem vagyok nagy lángos-fan, de anyukám kis koromban szokott kefires lángos sütni reggelire. Most éreztem magam elég érettnek hozzá, hogy én is elkészítsem. Hát mit ne mondjak, hiheteltenül finom lett :)


Kefires lángos

Hozzávalók:
70 dk liszt
2 pohár kefir
4 dkg élesztő, 2 dl tejben (egy kis cukorral) felfuttatva
2 egész tojás
pici só

Elkészítési idő: 10 perc
Mosogatnivaló: Kevés

Elkészítés:
  1. A hozzávalókat összegyúrjuk (én géppel csináltam).
  2. Egy darab folpackot bekenünk olajjal, hogy ne tapadjon hozzá a tészta, és lefedjük vele. Éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. Másnapra jó duci lesz, lehet, hogy kicsit ki is mászik az edényből.
  4. Olajos kézzel ökölnyi darabokra adagoljuk, majd lángos alakúra húzzuk, és forró olajban kisütjük. A maradék tészta 1 hétig eláll a hűtőben.
  5. Megsózzuk, majd fokhagymával, tejföllel és sajttal tálaljuk.

3 megjegyzés:

  1. Tényleg bátor voltál... Én még csak egyszer próbálkoztam meg a lángos sütéssel, akkor nem sikerült, azóta sem álltam neki. De lehet, a sikereden felbuzdulva újra megpróbálom:)

    VálaszTörlés
  2. Az első két lángos kívül megégett, belül nyers maradt... Aztán valahogy eltaláltam a megfelelő hőfokot, és utána csodaszépek lettek :)

    VálaszTörlés
  3. ...mint ahogy a mellékelt ábra is mutatja:)))

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails