2011. június 28., kedd

Kolbászos és sonkás csónakok


Vacsira és másnap reggelire készült ez a finomság. Isteni jó lett :)
A receptre Limara pékségében bukkantam.

Kolbászos és sonkás csónakok

Hozzávalók:
1 kis pohár joghurt (140 g)
kb. 2 dl tej
1 tojás (elhagyható, tejjel pótolható)
0,5 dl olaj
2 tk. só
40 dkg liszt
10 dkg graham liszt
1 tk. cukor
2,5 dkg élesztő

Ízesítés:
kolbász
sonka
sajt
fűszerek

Elkészítés:
  1. Mindent bekészítettem a kenyérsütőgép üstjébe, a gép 20 perc alatt szép hólyagos tésztát dagasztott. A tésztának rugalmasnak, de jól nyújthatónak kell lennie. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni.
  2. Lisztezett felületre borítottam, 8 egyforma darabba vágtam. Egyenként hosszú csík formára nyújtottam. 4-et apró kockára vágott kolbásszal szórtam meg, majd mint a buktát, feltekertem.
  3. A másik négyet 10-15 dkg enyhén füstölt, apró kockára vágott sonkával és különböző fűszerekkel (pl oregánó, fokhagyma…) szórtam meg.
  4. A nyolc tekercset egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam, majd egy éles pengével hosszában, jó mélyen bevágtam őket, úgy, hogy a két végén 2-2 cm maradjon csak.
  5. Letakartam és hagytam megint kelni. Sütés előtt mindnek a közepébe tettem (jó bőven) reszelt sajtot.
  6. 180 fokra előmelegített sütőben sültek kb. 20-25 percig.

2 megjegyzés:

  1. Szokás szerint nagyon gusztusos a süteményed.

    Megkérlek, nézzél be hozzám, játékra hívnálak.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails