2011. július 2., szombat

Piramis süti


Az én nosztalgiasütim a Piramis süti :)
A krémet citromosan készítem, mert ez feldobja és nem lesz annyira töményen édes. Egyébként ha valaki meg szeretne lepni, nyugodtan ajándékozzon meg egy praktikus piramis formával, mert az enyém nem az... :)


Piramis süti
Hozzávalók
40 dkg darált keksz 
18 dkg porcukor 
4 evőkanál baracklekvár 
4 evőkanál rum 
1 evőkanál rumaroma 
4 evőkanál kakaópor 
kb. 2-3 dl tej (amennyire szükség van)

Töltelék
10 dkg porcukor
1 evőkanál vanília aroma
7 dkg vaj 
1 citrom reszelt héja és leve

A formához: 
vaj 
kókuszreszelék

Lezárni
kerek keksz

Elkészítési idő: 15 perc (+ a piramisgyártás)
Mosogatnivaló: Nem túl sok

Elkészítés:
  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy ne legyen túl száraz.
  2. A vajat a porcukorral kikeverjük és hozzáadjuk a citrom héját és levét.
  3. A formát az ujjunkkal kicsit kivajazzuk, szórunk bele kókuszreszeléket, majd kibéleljük egy kis adag tésztával.
  4. A közepébe nyomunk egy lyukat, teszünk bele egy kis krémet, majd lezárjuk egy kerek keksszel.
  5. Fogyasztásig tároljuk hűtőben.

2 megjegyzés:

  1. A Piramis sütit anyukám nagyon sokat csinálta, az unokák imádták. Ő is citromos krémmel töltötte! Kedvet kaptam előkotorni a formát. Juda

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails