2011. augusztus 2., kedd

Szilvás muffin

Szilvaszezon + fahéj = szilvás muffin :)


Szilvás muffin

Hozzávalók:
Száraz rész:
20 dkg liszt
fél csomag sütőport
1 evőkanál fahéj
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék

Nedves rész:
2 tojás
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál vanília-aroma
2 pohár natúr joghurt
7 dkg olvasztott vaj

Töltelék:
Kb 20 szem szilva
Rum
Fahéjas porcukor

Elkészítési idő: 20 perc (+ 25 perc sütés)
Mosogatnivaló: Nem sok

Elkészítés:
  1. Előmelegítjük a sütőt 150 fokra.
  2. A szilvákat felszeleteljük, beletesszük egy tálba, meghintjük fahéjas porcukorra, majd felöntjük rummal.
  3. A tojásokat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi nedves hozzávalót és jól összekeverjük.
  4. Egy másik tálban összekeverjük a száraz összetevőket, majd hozzáadjuk a nedves masszát és gyors mozdulatokkal összekeverjük.
  5. Papírkosárkákkal kibéleljük a muffin sütőt, egy kanálnyi masszát teszünk mindegyik aljára, majd mindegyikbe teszünk néhány darab rumos szilvát, végül rákanalazzuk a maradék masszát is.
  6. Kb 25 perc alatt megsütjük. Ha elkezdene égni a sütik teteje, alufóliával letakarjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails