2011. szeptember 2., péntek

Pilóta keksz



Teljesen véletlenül találtam erre a receptre a Nosalty-n, és úgy gondoltam, hogy ezt azonnal el kell készítenem. Tényleg másnap a legfinomabb, csak az a baj az ilyen sütikkel, hogy mire igazán finom puhák lennének, nem marad belőlük... :)

Pilóta keksz

Hozzávalók
Tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
csipet só
15 dkg vaj /margarin
1 ek méz
1 ek holland kakaópor
1 tojás
1 citrom reszelt héja

Krémhez:
10 dkg vaj/margarin
1 ek holland kakaópor
3 ek mogyorókrém (pl. Nutella)

Elkészítés
  1. A vajat habosra keverjük a cukorral és a sóval, majd hozzáadjuk a tojást, a reszelt citromhéjat valamint a mézet, és még pár percig keverjük.
  2. Ezután beledolgozzuk a lisztet, de még nem gyúrjuk össze teljesen, hanem kétfelé vesszük. Egyik feléhez hozzáadjuk a kakaót, és külön-külön meggyúrjuk a tésztát. Szükség esetén lehet még egy keveset lisztezni, de inkább tegyük hűtőbe, ha kissé puhának éreznénk.
  3. A tésztát kinyújtjuk 3-5 mm vastagságúra, és kb. 4 cm átmérőjű kiszúróval korongokat szaggatunk. Tetejüket tetszőlegesen ki is díszíthetjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Megvárjuk, míg a kekszek teljesen kihűlnek.
  5. A krémhez a hozzávalókat habosra keverjük, 15-30 percre hűtőbe tesszük, majd összeragasztjuk a korongokat.
  6. Másnapra a krémtől jól megpuhul a keksz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails