2011. november 11., péntek

Bounty bonbon

Kókuszos kis finomság, amit egyzserű elkészíteni és hamar elfogy :)

Bounty bonbon

Hozzávalók:
2,5 dl tejszín
7 dkg cukor
8 dkg vaj
1 teáskanál vaníliaaroma
20 dkg kókuszreszelék
a bevonáshoz 15-20 dkg minőségi keserű csokoládé, és 2 ek olaj

Elkészítés:
  1. A tejszínt a cukorral, az aromával és a vajjal összeforraljuk. Forrásponttól számítva (lassú tűzön) kb. 3 percig főzzük.
  2. Félretesszük, és hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
  3. Miután kihűlt a massza, pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Kivesszük a hűtőből, majd  tetszés szerint megformáljuk a bonbonokat. (Igyekezzünk a formázással, mert kezünk melegétől a massza hamar meglágyul.)
  5. A még meztelen bonbonokat tegyük vissza egy kis időre a hűtőbe, hogy biztosan jól lehűljenek a bevonásig.
  6. A csokoládét az olajjal együtt gőz felett megolvasztjuk.
  7. A bevonás menete: Mindegyik bonbonba fogpiszkálót szúrunk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval. (Bemártás helyett nekem jobban bevált az evőkanállal történő csokoládé csurgatás.)
  8. Egy darab hungarocellbe, vagy parafa edényalátétbe szúrjuk a fogpiszkálón díszelgő bonbonokat, majd dermedni hagyjuk.
  9. Teljes dermedésig hűtőszekrénybe tesszük. (Tárolás szintén hűtőben, jól záródó dobozban.)

1 megjegyzés:

  1. Hmm, nyami, nagyon guszta! Recept mentve, hamarosan kipróbálásra kerül :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails