2011. november 11., péntek

Kuszkusz mazsolával és áfonyalekvárral


A csicseriborsóval egy időben ismerkedtem meg a kuszkusszal is. Ez az első recept ami született, és annyira megtetszett, hogy már alig várom a következő randevút :)


Kuszkusz mazsolával és áfonyalekvárral

Hozzávalók:
2 dl kuszkusz
4 dl tej
1 teáskanál méz
5 dkg kókusz
1 bögre rumba áztatott mazsola
áfonyalekvár

Elkészítési idő: 10 perc
Mosogatnivaló: Kevés

Elkészítés:
  1. A tejet a mézzel összeforraljuk.
  2. A kuszkuszt a kókusszal egy tálba tesszük, ráöntjük a forró mézes tejet, és lefedjük. Ezáltal a kuszkusz magába tudja szívni a tejet és jól megpuhul.
  3. Fél óra után a kuszkuszhoz keverjük a rumoba áztatott mazsolát.
  4. Kis tálkákba kanalazzuk, áfonyalekvárral ízesítjük és elfogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails