2011. december 30., péntek

Rigó Jancsi


Karácsonyi rokonlátogatásnál szerettem bele ebbe a Rigó Jancsiba, és a két nappal későbbi rokonlátogatásnál nálam ez várta a vendégeket. Pikk-pakk elfogyott, pedig nem volt nagy tömeg :)


Rigó Jancsi
Hozzávalók:
8 tojás
14 dkg cukor
11 dkg liszt
3 dkg kakaópor

1 liter habtejszín
5 dkg porcukor
5 csomag habfixáló
30 dkg étcsokoládé

80 g étcsokoládé
1 evőkanál olaj

Elkészítési idő: másfél óra
Mosogatnivaló: Bármennyi is, megéri :)

Elkészítés:
Rigójancsi tésztája:
8 tojásból 14 dkg cukorból, 11 dkg lisztből, 3 dkg kakaóporból csokoládés piskótát készítünk. 2 lapot sütünk belőle.

Rigójancsi tölteléke:
1 liter tejszínt habbá verünk, a habverés végén hozzáadunk 5 dkg porcukorral elkevert 5 csomag habfixálót. 30 dkg étcsokoládét apró darabokra törünk/vágunk, egy keverőtálban forrásban lévő víz fölé helyezzük, és főzőkanállal folyamatosan keverve felolvasztjuk. Vigyázzunk, ne legyen túl meleg. A gőzről levesszük és habverővel elkeverjük benne a tejszínhab 1/3 részét, majd főzőkanállal óvatosan hozzákeverjük a többi tejszínhabot.Az egyik csokoládés lapra rátöltjük a csokoládés tejszínhabot.

Tetejére:
80 g darabokra tört csokoládét egy evőkanál napraforgóolajjal gőz felett kevergetve felolvasztjuk. A felolvasztott csokoládét a másik piskótalapra öntjük és száraz késsel egyenletesen elkenjük. Dermedés után felvágjuk 5x5 cm-es kockákra. A felvágott tészta lapokat feltesszük a csokoládés tejszínhab tetejére és így szeleteljük (meleg vízbe mártott, letörölt késsel a legegyszerűbb).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails