2012. január 22., vasárnap

Bolognai lencse


Amikor elkészült ez a finomság, éreztem, hogy nem egy tökéletes fotómodellel van dolgom :)
Mindenesetre aki szereti a bolognait és a lencsét, azt ne tántorítsa el a látvány, ugorjon neki :)


Bolognai lencse

Hozzávalók:
40 dkg lencse (beáztatott)
1 babérlevél
1 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
60 dkg darált hús
8 ek sűrített paradicsom
2 ek ketchup
bors
kakukkfű
rozmaring
2 ek olaj
1-1,5 dl vörösbor
10 dkg reszelt sajt
szárított petrezselyem 

Elkészítési idő: 40 perc
Mosogatnivaló: Nem sok

Elkészítés:
  1. A beáztatott lencsét sós vízben a babérlevéllel együtt megfőzzük.
  2. A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta.
  3. Hozzáadjuk a darált húst, és kifehéredésig pirítjuk, kb. 10 perc. Sózzuk, borsozzuk.
  4. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk.
  5. Kakukkfűvel és rozmaringgal ízlés szerint fűszerezzük.
  6. Lassanként hozzáadjuk a vörösbort, és 10-12 percig pároljuk.
  7. Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel. 

2 megjegyzés:

  1. Nem tudom, mi a baj ezzel az étellel. Guszta, finom, s a tricolor színei is megjelennek. Viva Italia!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor abszolút semmi, örülök, hogy tetszik :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails