2012. január 22., vasárnap

Ishler


Az egyik kedvenc édességem az ishler, és értetlenül állok a tény előtt, hogy még sosem készítettem el. Most azonban pótoltam a hiányosságom, így nyugodtan hajtom álomra a fejem :)


Ishler

Hozzávalók:
Tésztához:
280 g liszt
280 g puha vaj
150 g darált dió
140 g porcukor
1 ek rum
csipetnyi só

Tapasztáshoz:
lekvár (szeder-, málna-, vagy éppen meggylekvár)

Tetejére:
200 g étcsokoládé

Elkészítési idő: Kb másfél óra
Mosogatnivaló: Közepes

Elkészítés:
  1. A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe dermedni.
  2. Kb. egy óra múlva 3 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk őket.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 175 fokon 10-12 perc alatt világos aranybarnára sütjük őket.
  4. Mikor kihűltek, kettőt-kettőt összeragasztunk egy kis szeder (málna vagy meggy) lekvárral és olvasztott étcsokoládéba mártjuk őket.
  5. Most következik a legnehezebb része: pár napra jól el kell dugni őket valami hűvös helyre egy jól záródó fémbobozban, hogy összeérjenek az ízek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails