2012. január 22., vasárnap

Rizstorta


Mindenkori nagy kedvencem a rizstorta, melyet most készítettem el először. Még mindig ez a kedvencem... :)

Rizstorta

Hozzávalók:
Piskótához:
3 tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukor
1 késhegynyi szódabikarbóna

Kenéshez:
lekvár

Tortához:
15 dkg rizs
2 dl víz
egy csipet só
5-6 dl tej
15 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
1 narancs reszelt héja
10 dkg rumba áztatott mazsola
5 szem összevágott dió

1 zacskó zselatin
1 dl víz vagy tej

2,5 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor

2 narancs

Tetejére:
Reszelt csoki/tortadara

Elkészítési idő: 1 óra
Mosogatnivaló: Nem kevés…

Elkészítés:
  1. A kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, és 3 tojásból piskótát sütünk.
  2. A zselatint 1 dl tejben, vagy vízben olvadásig melegítjük (de nem főzzük!), majd hagyjuk kihűlni.
  3. A rizst felforraljuk 2dl vízzel, és egy csipet sóval. Hozzáöntünk 5-6 dl tejet, 15 dkg cukrot és sűrűre főzzük.
  4. Beletesszük a reszelt citromhéjat, a citromlét, a reszelt narancshéjat, a rumba áztatott mazsolát és az összevágott diót.
  5. A kihűlt zselatint hozzákeverjük a rizshez.
  6. A kisült piskótát megkenjük lekvárral.
  7. A narancsokat vékonyan felszeleteljük, és ráhelyezzük a lekváros piskótára.
  8. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral felverjük, és hozzákeverjük a rizshez, majd az egészet ráöntjük a narancsos piskótára.
  9. 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  10. Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokival.

1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails