2012. január 22., vasárnap

Tárkonyos hagymaleves


Egyik délután nagyon megkívántam a hagymalevest, így hazafelé beugrottam a boltba, este pedig már el is készítettem ezt a tárkonyos csodát. Remek választás vacsira, ha az ember már nem tervez utána társas programot :)


Tárkonyos hagymaleves

Hozzávalók:
1 db póréhagyma
3 db közepes fej vöröshagyma
1 db húsleveskocka
2-3 ek szárított tárkony
1 l tej
15 dkg füstölt sajt

Tálaláshoz:
fejenként 2-3 szelet toast kenyér

Elkészítési idő: 20 perc
Mosogatnivaló: Kevés 

Elkészítés:
  1. A fél cm-es karikákra vágott hagymát felolvasztott vajra dobjuk, pici sóval üvegesre pároljuk.
  2. 2-3 dl vízzel felengedjük, belemorzsoljuk a húsleveskockát, megszórjuk tárkonnyal, és fedő alatt összeforraljuk.
  3. Pár perc után felöntjük a tejjel, és az első forrásig főzzük.
  4. A tányérokra sajtot reszelünk, majd rámerjük a forró levest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails