2012. február 12., vasárnap

Padlizsánkrém


A sok-sok zöldséghez, amit mostanában eszek, jó kis kiegészítő ez a fini padlizsánkrém.

Padlizsánkrém

Hozzávalók:
1 db padlizsán
2 ek extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
fél vöröshagyma
1 tk mustár
kevés citromlé
őrölt fekete bors

Elkészítési idő: 20 perc
Mosogatnivaló: Alig

Elkészítés:
  1. A megmosott és szárazra törölt padlizsánt fogpiszkálóval kiszurkáljuk, 180 ºC-ra előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.)
  2. A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk, és húsát kisebb darabokra összevágjuk. A többi hozzávalóval együtt aprítógépbe tesszük és összedolgozzuk. Paleo kenyérre kenve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails