2012. február 14., kedd

Paleo kolbászos magcipó


Egy újabb ötlet a paleovital-ról. Nem vagyok a mikróban sütés híve, ezért 200 fokos sütőben sütöttem kb. 30 percig. Finom :)


Paleo kolbászos magcipó

Hozzávalók 1-2 személyre:
2 db tojás
2-3 dkg sonka, vagy 2-3 dkg kolbász
Csipetnyi só
3-4 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
egy kevés zsír 
 
leheletnyi zsiradék a sütőpohár kenéséhez
szezámmag a tetejére

Elkészítés:
  1. A 2 db tojásfehérjét egy csipetnyi sóval verjük fel kemény habbá.
  2. Óvatosan keverjük a habba a tojások sárgáját.
  3. A tojás méretétől függően keverjünk a tojásokhoz 3-4 evőkanál őrölt mandulát, vagy mandulalisztet.
  4. A sonkát vagy a kolbászt vágjuk fel egészen apró darabokra.
  5. Zsírozzuk ki a sütőpoharat, és rakjuk bele a tészta 2/3-át.
  6. Ezután tegyük a massza közepébe vagy a sonkát, vagy pedig a kolbászt.
  7. A maradék tésztát kanalazzuk az egész tetejére.
  8. Mikrohullámú sütőben a legmagasabb fokozaton 4 perc alatt süssük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails