2012. február 14., kedd

Sült gesztenye


Olyan romantikus, amikor kint esik a hó, mi pedig a meleg szobában sült gesztenyét pucolgatunk. Nem is beszélve arról a finom sült gesztenye illatról... :)

Sült gesztenye

Hozzávalók:
gesztenye

Elkészítés:
  1. A gesztenyét áztassuk be legalább 4-5 órára vízbe (az sem baj, ha egész éjszaka ázik, sőt). Így megszívja magát egy kis nedvességgel, zamatosabb lesz, és lényegesen könnyebben kezelhető.
  2. Sütés előtt éles kiskéssel a gesztenye domborúbb oldalait keresztirányban metsszük be, olyan mélyen, hogy átvágjuk vele az egész héjat, de a belsejébe már lehetőleg ne nyírjunk bele.
  3. Egyenletesen terítsük egy tepsibe, még egy kicsit megspricceljük vízzel - ez akkor fontos, ha csak néhány órát ázott -, és a 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  4.  Akkor készült el a gesztenye, amikor a metszés mentén a héj felpöndörödik és könnyen leválaszthatóvá válik. Ez lehet 25 perc, de akár egy óra is. Melegen a legkönnyebb pucolni, de aztán sem lehetetlen. Melegen a legjobb, de hidegen is nagyon finom.

4 megjegyzés:

  1. Képzeld, én főzni szoktam a gesztenyét, de úgy is nagyon finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vaciláltam, hogy süssem vagy főzzem, majd végül a sütés nyert. Legközelebb majd főzni fogom :)

      Törlés
  2. Gabika, ha hazaértél, tedd meg, hogy benézel hozzám, egy díjat szeretnék átadni. Örülnék, ha elfogadnád:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kicsit megkésve bár, de nagyon köszönöm! :)

      Törlés

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails