2012. április 13., péntek

Chilis-kakaós karfiol

Elsőre kicsit furcsán hangzik a recept neve. Aztán elolvassuk még egyszer. Még mindig furcsa. Aztán automatikusan elképzeljük. Egyre furcsább. Belegondolunk. Húúúú, ez több mint furcsa. Na ez az a pont, amikor el kell menni a boltba és venni egy fej karfiolt :)
Nagyon érdekes és egyszerű étel, amit nagyon nehéz abbahagyni. Tényleg csak ajánlani tudom, érdemes kipróbálni (végülis mit veszthetünk vele? :)
Chilis-kakaós karfiol... ez annyira furcsa :)

                                                         Chilis-kakaós karfiol

Hozzávalók:
Karfiol
Só, bors, chili
Olíva olaj
Holland kakaópor

Elkészítés:
  1. A karfiolt megmossuk, megszárítjuk, rózsáira szedjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 200C-ra.
  3. A karfiolrózsákat összeforgatjuk olívaolajjal, sóval, borssal, hogy egyenletesen mindenütt befedje. Kiterítjük egy alufóliával bélelt tepsire. Megszórjuk egy nagy csipet őrölt cayenne borssal, vagy chilivel, végül egy teaszűrő segítségével annyi keserű kakaóporral, hogy minden rózsára vékony rétegben jusson. Alufóliával lefedjük.
  4. Addig sütjük, amíg a karfiol megpuhul (az én sütőmben ez kb 25-30 perc). Az alufóliát levéve még egy kicsit tovább sütjük.

/Az eredeti recept itt található/

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails