2012. december 27., csütörtök

Kókuszdió


Karácsonyi vendégváró süti, nagyon finom lett :)

Kókuszdió
 

Hozzávalók:
A külsejéhez: 2 evőkanál rum; 5 dkg keserű kakaópor; 30 dkg darált dió; 15 dkg barna cukor
A belsejéhez: 10 dkg vaj; 10 dkg kókuszreszelék; 7 dkg porcukor, egy citrom reszelt héja és egy kis leve
A forgatáshoz: 6-8 dkg kókuszreszelék
A díszítéshez: 20 szem fél dióbél
 
Elkészítés:
  1. Először a belsejéhez valókat gyúrjuk össze, és 15 egyforma kis golyót formálunk belőle. 15-20 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy a formáját megtartsa.
  2. A külsejéhez valókat addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne, majd nedves kézzel 15 egyforma gombócot formálunk belőle. Két tenyerünk között egyenként kissé ellapítjuk, a közepére egy kókuszos gombócot teszünk, majd újra összegömbölygetjük ugyanúgy, mint amikor szilvásgombócot készítünk.
  3. Kókuszreszelékben megforgatjuk, végül hűtőszekrényben vagy mélyhűtőben dermedni hagyjuk.
  4. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel félbevágjuk, és egy-egy negyed dióval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails