2012. december 27., csütörtök

Rögtön puha mézeskalács

Na, vajon melyik osztálynak vagyok az osztályfőnöke? :)
Eddig ez a legjobb mézeskalács recept, amivel találkoztam.

Rögtön puha mézeskalács

Hozzávalók:
50 g vaj vagy Rama
60 g barnacukor /lehet fehér kristálycukor is/
125 g méz
250 g finomliszt
1 tasak sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
Fél zacskó mézessütemény fűszerkeverék
1 teáskanál fahéj
1 citrom héja reszelve
1 narancs héja reszelve
1 tojás
 
A díszítéshez:
 120 g porcukor
 1 tojás fehérje
 
Elkészítés:
  1. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot - egyszerre az összetevőket - , majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
  2. A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
  3. A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
  4. 5-12 órára hidegre tesszük.
  5. Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
  6. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
  7. 200 °C -ra előmelegített sütőben 6-7 percig sütjük. Vigyázzunk, mert pillanatok alatt megég és keserű lesz.
  8. Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal, amit porcukorból és egy tojás fehérjéből verünk habbá, majd habzsákból rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails