2012. december 27., csütörtök

Rumos csokilikőr

Gasztroajándék Karácsonyra.
Rumos csokilikőr

 
Hozzávalók:
Kb. 8 dl-hez:
30 dkg cukor
3 ek kakaópor
fél cs csokis pudingpor
2 dl lefőzött kávé
2 tubus sűrített tej
rum (annyi, amennyire szeretnénk, hogy erős legyen, kb 3-4 dl)
 
Elkészítés:
  1. A kakaót szárazon összekeverjük a cukorral, majd a pudingporral, és a rum kivételével az összes hozzávalóval feltesszük a tűzre. (Én egy jénai tálat használok mindig a felfőzésnél.)
  2. Állandó kevergetés mellett főzzük, míg kicsit besűrűsödik. Ezután hagyjuk jól kihűlni.
  3. Miután kihűlt, szűrőn átszűrjük, és hozzáadjuk a rumot.
  4. Minél tovább áll a hűtőben, annál jobban összeérnek az ízek.
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails