2013. március 28., csütörtök

Zebratekercs


Mutatós kis piskótatekercs, amit egy fokkal nehezebb elkészíteni, mint a hagyományos változatot, de határozottan megéri :)
Forrás

Zebratekercs
 Hozzávalók:
5 db tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
1 teáskanál vaníliaaroma
1 vaníliás cukor
½ csomag sütőpor

1 evőkanál kakaó
1 teáskanál fahéj

Krémhez:
1 csokoládés puding,
3 evőkanál cukor,
0,5 liter tej

Elkészítési idő: 40 perc (+10 perc sütés)
Mosogatnivaló: Közepes

Elkészítés:
  1. A tojássárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk lisztet az átszitált sütőport, A fehérjéből kemény habot verünk, majd ezt is lassan forgassuk hozzá, úgy hogy nehogy összetörjük a habot. Ezt a masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe tesszük a fahéjat és a kakaót.
  2. Két habzsákba (zacskóba) tesszük a masszákat és sütőpapírral kibélelt tepsibe ferdén csíkokat nyomunk felváltva.
  3. 180'C sütjük kb 10 percig sütjük. Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük tekercsbe.
  4. Amikor kihűlt levesszük a sütőpapírt.
  5. Az elkészített csokipudinggal megkenjük és feltekerjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails