2013. október 20., vasárnap

Alj nélküli túrós


Nagyon megtetszett ez a túrós süti, elsősorban azért, mert nem tűnt száraznak. Elkészítettem, és tényleg nem az, ellenben nagyon finom :)

Alj nélküli túrós

Hozzávalók:
1 kg túró
15 dkg lágy vaj vagy Rama
5 púpos ek búzadara
2 púpos ek liszt
10 ek cukor
1-2 cs vaníliás cukor
10 dkg (rumba áztatott) mazsola
4 tojás
csipet só
egy citrom reszelt héja
1 mk szódabikarbóna
fél cs sütőpor

Tetejére:
1 pohár tejföl
1 ek liszt
1 ek porcukor
1 tojás

Elkészítés:
  1. A hozzávalókat egy nagy tálban egymás után összekeverjük. Én a mazsola helyett vörösáfonyát tettem, mivel éppen az volt itthon.
  2. Sütőpapírral bélelt kapcsos formába vagy közepes méretű tepsibe öntjük.
  3. Kikeverjük a tetejére valókat, melyet egyenletesen szétoszlatunk rajta.
  4. 170 fokos, előmelegített sütőben megsütjük (kb 40 perc).
  5. Langyosra hűtjük, porcukorral hintjük. Lekvárral is kínálhatjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails