2013. október 7., hétfő

Kívül-belül csokis keksz


Ez egy annyira finom keksz, hogy a dupla adag is kevés belőle. De tényleg... :)

Kívül-belül csokis keksz

Hozzávalók, kb 15 duplakekszhez:
Keksz:
90 g liszt
30 g kukoricaliszt (omlósabbá teszi a kekszet, de sima finomlisztre is cserélhető)
30 g kakaópor
90 g vaj
50 g porcukor
1 tojássárgája

Csokis töltelék:
75 g jó minőségű étcsokoládé
75 g habtejszín
2 tk. méz

Elkészítés:
1. A kekszhez kimérjük a lisztet, a kukoricalisztet, a kakaóport és a vajat egy tálba, beleszitáljuk a porcukrot, majd kézzel összemorzsoljuk.
2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, és összegyúrjuk gombóccá. Ha nem áll össze a tészta, egy-két teáskanálnyi tejfölt gyúrjunk még hozzá. Alufóliába csomagoljuk, és minimum fél órára hűtőbe tesszük.
3. A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, és kerek kiszúróval kiszaggatjuk. Kisebb, virág alakú kiszúróval mintát is nyomhatunk a tésztakorongokba, de akár sütipecséttel is díszíthetjük.
4. A tésztakorongokat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokon kb. 12 percig sütjük. Hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre hűljenek.
5. A töltelékhez a tejszínt és a mézet forrásig melegítjük, majd a darabokra tört étcsokoládéra öntjük, és kézi habverővel egyneművé keverjük. Szobahőmérsékleten hagyjuk hűlni, míg kb. pudingsűrűségű nem lesz.
6. A csokikrémet egy kiskanál segítségével két-két keksz közé töltjük. Ahogy a benne lévő étcsokoládé megszilárdul, a krém 1-2 óra alatt összefogja a kekszeket. A töltött kekszeket légmentesen záró dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails